Francijas spēki Mali nogalinājuši 30 džihādistus

© NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix/Leta

Francijas bruņotie spēki, kas darbojas militārā misijā "Barhans" ("Barkhane") Mali, ir nogalinājuši apmēram 30 džihādistus valsts centrālajā daļā, piektdien paziņoja Francijas armijas štābs.

Desantnieki, kurus pārvadāja helikopteri un atbalstīja iznīcinātāji, ceturtdienas vakarā vairākas stundas cīnījās sauszemes kaujā, kas beidzās ar "vairāku desmitu [džihādistu] neitralizēšanu", teikts bruņoto spēku paziņojumā.

Armijas preses sekretārs Frederiks Barbrī pavēstīja, ka ir nogalināti "apmēram 30 bruņota teroristu grupējuma locekļi". Viņi piederēja Mali ietekmīgākajam islāma ekstrēmistu grupējumam JNIM ("Grupējums islāma un musulmaņu atbalstīšanai").

Desantniekus šajā operācijā atbalstīja iznīcinātāji "Mirage" un kaujas helikopteri "Tiger".

Francijas armija pirms tam paziņoja, ka misijas "Barhans" spēki ir nogalinājuši JNIM militāro komandieri Bahu ag Musu. Musa, kurš iekļauts arī ASV teroristu sarakstā, tika likvidēts otrdien operācijā, kurā bija iesaistīti gan sauszemes spēki, gan helikopteri.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais