Zviedrijas premjerministrs devies pašizolācijā

© AFP/SCANPIX/LETA

Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns devies pašizolācijā, jo atklājies, ka kāda persona viņa tuvumā tikusies ar Covid-19 slimnieku, ceturtdien sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Levēns.

Levēns paziņoja, ka atrodas izolācijā kopā ar sievu, turpinās strādāt no mājām un centīsies pēc iespējas ātrāk veikt Covid-19 testu.

Levēns norādīja, ka tā ir vienīgā atbildīgā rīcība šajā situācijā.

Premjerministrs arī sacīja, ka epidemioloģiskā situācija Zviedrijā strauji attīstās nepareizajā virzienā.

"Inficējas arvien vairāk cilvēku. Mirst arvien vairāk cilvēku. Tā ir nopietna situācija," sacīja Levēns.

Viņš atklāja, ka pats nav bijis tiešā kontaktā ar personu, kam būtu konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu. Ar saslimušo kontaktējies kāds no viņam tuvu stāvošiem cilvēkiem, kuram Covid-19 tests pēc tam bijis negatīvs, taču viņš, ņemot vērā ārsta padomu, nolēmis tik un tā izolēties.

Zviedrijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 10,3 miljonus, trešdien reģistrēti 28 jauni nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19. Gaidāms, ka jau ceturtdien kopējais mirušo skaits pārsniegs 6000.

Arī kaimiņvalstī Dānijā vērojams straujš inficēto skaita pieaugums, un Dānijas premjerministre Mete Fredriksena atrodas pašizolācijā, jo Covid-19 atklāts tieslietu ministram.

Fredriksenai Covid-19 tests bijis negatīvs, taču valdība šodien paziņoja, ka premjerministre paliks izolācijā līdz otrajam testam.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais