Ugunsgrēkā cietušais Lietuvas prāmis noenkurots Dānijas ūdeņos

© Scanpix

Ugunsgrēkā cietušais Lietuvas prāmis sestdienas vakarā noenkurots Dānijas teritoriālajos ūdeņos, informē amatpersonas.

"Prāmis aizdreifējis Dānijas ūdeņos," un sestdienas vakarā kuģis joprojām dega aptuveni trīs kilometru attālumā no Langelandes salas, ziņu aģentūrai AFP apstiprināja Dānijas flotes pārstāvis.

Diviem Vācijas glābšanas vienības pārstāvjiem sestdien ap pusnakti izdevies uzkļūt uz degošā prāmja, lai pabeigtu tā noenkurošanas procesu.

Ugunsdzēsēji pieņēmuši lēmumu pārstāt kuģa dzēšanas darbus. Ja uz kuģa nonāks vēl vairāk ūdens, tas varētu nogrimt, savu lēmumu pamato glābēji.

Līdz šim no kuģa nav noplūdusi degviela, taču atbildīgās institūcijas paudušas gatavību nepieciešamības gadījumā uzsākt piesārņojuma likvidēšanas darbus.

Kā LETA jau ziņoja, agrā sestdienas rītā uz Lietuvas prāmja "Lisco Gloria" notika sprādziens, kas izraisīja ugunsgrēku, kurā cietuši aptuveni 28 cilvēki, tostarp arī divi Latvijas valstspiederīgie. No prāmja tika evakuēti 249 cilvēki. Vairums no cietušajiem bija saelpojušies dūmus, bet trīs no viņiem bija tik smagā stāvoklī, ka tos nācās ar helikopteru nogādāt slimnīcā.

Vācijas varasiestādes sestdien noliegušas iespēju, ka sprādzienu uz prāmja izraisījis terorakts.

"Izmeklēšana turpinās, taču pirmās liecības norāda, ka, visticamāk, to izraisīja tehniska kļūme uz prāmja," skaidroja Ķīles policijas pārstāvis Štefans Jungs.

Pasaulē

Ķīna pēdējos gados ir guvusi lielus panākumus kosmosa izpētē, sūtot astronautus uz savu kosmosa staciju un atgriežot uz Zemes paraugus no Mēness. Tagad tā vēlas pārvērst šos panākumus zinātnes sasniegumos, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais