Zviedrijas premjers par Covid-19 valstī: Situācija attīstās nepareizā virzienā

© TT NEWS AGENCY/Scanpix/LETA

Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns otrdien raksturojis epidemioloģisko situāciju valstī kā ļoti nopietnu un paziņojis, ka turpmāk restorānos un kafejnīcās pie viena galda sēdēt būs atļauts maksimums astoņiem cilvēkiem.

"Mēs redzam, ka situācija attīstās nepareizā virzienā - situācija ir ļoti nopietna," preses konferencē paziņoja Levēns.

Viņš piebilda, ka pieaug smagi slimo Covid-19 pacientu skaits intensīvās aprūpes nodaļās un arī mirušo skaits, visticamāk, pieaugs.

Katrs piektais pacients, kas saņem intensīvo aprūpi, ir Covid-19 pacients, atklāja Zviedrijas veselības un sociālo lietu ministre Lēna Hallengrēna.

Šodien vēl trīs Zviedrijas reģioni ieteica iedzīvotājiem neapmeklēt iepirkšanās centrus, muzejus, bibliotēkas, peldbaseinus un sporta centrus. Cilvēkiem arī ieteikts izvairīties braukt ar sabiedrisko transportu, nekontaktēties ar cilvēkiem ārpus savas mājsaimniecības un strādāt no mājām, ja tas iespējams.

Šādi ieteikumi tagad attiecas jau uz 70% Zviedrijas iedzīvotāju, sacīja Levēns.

"Mums priekšā ir gara un grūta ziema. Nepieciešams, lai mēs visi darītu visu, ko spējam, lai apturētu vīrusa izplatīšanos," norādīja Zviedrijas Sabiedrības veselības aģentūras vadītājs Jūhans Kārlsons.

Zviedrijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 10,3 miljonus, kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 134 500 cilvēkiem, no kuriem 5969 ir miruši.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais