Pēc sadursmes pie Francijas krastiem grimst ķimikāliju tankkuģis

Pēc sadursmes ar kravas kuģi Atlantijas okeānā pie Francijas piekrastes piektdien grimst tankkuģis ar 6000 tonnu šķīdinātāja, paziņojušas jūrniecības institūcijas.

Kuģa 13 cilvēku apkalpe, kuru vidū ir viens Latvijas valstspiederīgais, veiksmīgi izglābta, un neviens no jūrniekiem nav cietis.

120 metru garais ar Maltas karogu kuģojošais tankkuģis "Uranus" puspiecos naktī aptuveni 50 jūras jūdzes uz dienvidrietumiem no nelielās Uesānas salas sadūrās ar 191 metru garo kravas kuģi "Hanjin Richzad", kas ceļo ar Panamas karogu.

Pēc sadursmes tankkuģī "Uranus" sāka strauji ieplūst ūdens, liekot apkalpei evakuēties no kuģa un patverties glābšanas laivās.

Kuģa apkalpi, kurā ir seši filipīnieši, pieci Krievijas pilsoņi, viens Bulgārijas pilsonis un viens Latvijas valstspiederīgais, vēlāk izglāba Francijas glābšanas dienesta helikopters.

"Uranus" ir stipri sasvēries, taču tālāk negrimst. Francijas velkonis sācis cietušo kuģi vilkt uz Brestas ostu. Avārijas vietā dežūrē arī Francijas karaflotes fregate.

Pagaidām avārijas vietā nav novērotas nekādas piesārņojuma pazīmes.

Sadursmes brīdī "Uranus" bija ceļā no Itālijas uz Nīderlandi, "Hanjin Richzad" ar tērauda kravu bija ceļā no Laspalmasas uz Roterdamu.

Svarīgākais