Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā 53 jauni Covid-19 gadījumi

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 53 cilvēkiem, piektdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 4300, bet 2541 cilvēkam apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumu ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav bijis, taču statistikā iekļauti divi pirms vairākām dienām mirušie, kuriem pēc nāves konstatēts, ka viņi slimojuši ar Covid-19. Līdz ar to Igaunijā ar šo slimību mirušo skaits pieaudzis līdz 73.

Igaunijā kopumā veikti 249 726 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1580 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 3,4% visu analīžu.

No 53 jaunatklātajiem gadījumiem 22 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, divos gadījumos inficētā persona atgriezusies no ārzemēm, no tiem vienā gadījumā no Krievijas un vienā gadījumā no Eiropas Savienības valsts, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 30 Covid-19 pacienti, vienam no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 23.oktobrī Igaunijā ir 37,02. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 36,76.