Indijas Olimpiskās komitejas vadītājs Velsas princi Čārlzu nosauc par Diānu

Indijas galvaspilsētā Deli notiekošo Britu Sadraudzības spēļu preses konferencē Indijas Olimpiskās komitejas vadītājs Sureš Kalmadi Velsas princi Čārlzu nosaucis par princi Diānu, ziņo BBC.

Sadraudzības spēlēs, kas līdzīgi Olimpiskajām spēlēm notiek reizi četros gados, šogad Indijas galvaspilsētā Deli sabraukuši 7000 sportistu un 70 delegācijas no dažādām pasaules valstīm.

Jāteic, ka Olimpisko spēļu organizatoriem nu nekādi neveicas, vispārējs haoss organizācijā nopietni apdraudēja Britu Sadraudzības sporta spēļu norisi Indijas galvaspilsētā Deli. Vairāki pazīstami atlēti atteicās no dalības sacensībās.mediji spēļu organizatorus apsūdzēja korupcijā.

Jau ziņots, ka septembra beigās tieši blakus spēļu galvenajai arēnai – Džavaharlala Neru vārdā nosauktajam stadionam – sabruka aptuveni 90 metru garš gājēju tiltiņš, ievainojot 27 strādniekus, kuri steigā centās pabeigt šo objektu. Savukārt no svarcelšanas zāles griestiem nogāzies pamatīgs apmetuma gabals, kas tikai laimīgas sagadīšanās dēļ nav ievainojis cilvēkus, kuri strādāja, lai sagatavotu zāli sacensībām.

Tāpat laicīgi nebija nav pabeigti darbi sportistu ciematā,tā teritorijā mitinoties klaiņojoši suņi, ūdensvadā ir sastāvējies ūdens, tāds pats ir arī āra baseinos, kas kļuvuši par lielisku moskītu vairošanās vietu, nav ne runas par solītajiem dārziem vai, piemēram, interneta pieslēgumu sportistu mitekļos.

Papildus nebūšanām ar sporta objektiem Indijas galvaspilsētā un tās apkaimē plosās tropu drudža epidēmija, tāpat ir bažas par drošību, jo nedēļas laikā regulāri ziņots par uzbrukumiem tūristiem.

Bet sliktākais ir tas, ka no 3. līdz 14. oktobrim notiekošo spēļu lielākā daļa notiek pie gandrīz tukšām skatītāju vietām, uz otrdienas spēli lauku hokejā,kas notiek stadionā ar 19000 skatītāju vietām bija tikai 100 skatītāju. Savukārt tenisa maču, 5000 skatītājiem paredzētajā stadionā vēroja tikai 20 skatītāji.

"Cilvēki neinteresējas par sportu" - Associated Press citē kādu spēļu organizācijas komitejas pārstāvi.

Daļēji šāda neveiksme skaidrojama ar Indijā valdošo nabadzību, pati lētākā biļete maksā 50 rūpijas (aptuveni 1 dolāru), bet vairāk nekā 800 miljoni cilvēku Indijā iztiek ar mazāk nekā 2 ASV dolāriem dienā. Organizatori tagad sākuši apsvērt, vai biļetes uz spēlēm nesākt dalīt bezmaksas bērniem un nabadzīgajiem, lai tikai aizpildītu stadionus.

Svarīgākais