Sanktpēterburgā notiks Jūrmalas dienas

No 11. līdz 15.oktobrim ar plašu programmu Sanktpēterburgā norisināsies Jūrmalas kūrortpilsētas dienas. Pasākums notiks atbilstoši ilggadējam sadarbības līgumam starp Jūrmalas pilsētas domi un Sanktpēterburgas Admiralitātes rajona administrāciju,Informē Inese Auniņa, Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja.

Lielu atbalstu un palīdzību Jūrmalas dienu rīkošanā nodrošina Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

Jūrmalas oficiālo delegāciju Sanktpēterburgā vadīs domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, tās sastāvā iekļauts arī priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis, Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas un Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvji, kā arī uzņēmēji, fotogrāfi un bērnu horeogrāfijas kolektīvs.

Pasākumu programmā līdztekus oficiālajām Jūrmalas un Admiralitātes rajona vadības tikšanām un preses konferencei paredzēta arī fotoizstādes "Oda manai pilsētai" atklāšana un bērnu horeogrāfijas kolektīva "Arabeska" koncerts, kā arī darbseminārs par tūrismu un investīciju projektiem Jūrmalā. Vienlaikus no 13. līdz 15.oktobrim Jūrmala tiks pārstāvēta Latvijas stendā tūrisma izstādē "Inwetex CIS-Travel Market 2010".

Jūrmalas dienu Sanktpēterburgā pasākumu programma:

11.oktobrī paredzēta Jūrmalas pilsētas domes oficiālās delegācijas tikšanās ar Admiralitātes rajona administrāciju.

Tās laikā plānots apspriest sadarbības projektus nākamajiem gadiem, tostarp kopējo dalību pārrobežu sadarbības programmā "Igaunija-Latvija-Krievija", pārrunāt investīciju piesaisti tūrisma jomā, vides ekoloģijas problēmu risināšanu un infrastruktūras projektu īstenošanu. Iecerēta arī tikšanās ar izglītības iestāžu vadītājiem, lai detalizētāk pārrunātu sadarbības iespējas bērnu nometņu rīkošanā.

12.oktobrī Sakaru muzeja telpās notiks Jūrmalas dienu atklāšana. Tajā paredzēta abu pašvaldību vadītāju preses konference, Jūrmalas mākslinieku fotoizstāde "Oda manai pilsētai" un svinīgais koncerts.

Ceļojošā fotoizstāde "Oda manai pilsētai" izveidota par godu Jūrmalas pilsētas 50.gadadienai. To paveikuši 25 Jūrmalas fotogrāfi - gan profesionāļi, gan amatieri. Izstāde, kas ataino Jūrmalas dabu, unikālo koka arhitektūru, kā arī notikumus un cilvēkus, jau pabijusi Šauļos un Paņevežā; Sanktpēterburgā tā būs apskatāma līdz 12.novembrim. Svinīgajā koncertā piedalīsies Jūrmalas bērnu horeogrāfijas studija "Arabeska", kā arī Sanktpēterburgas radošie kolektīvi.

13.oktobrī Latvijas Ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā telpās notiks tūrisma darba seminārs "Veselības tūrisms Jūrmalā. Tūrisma investīciju projekti Jūrmalā".

Ar savām prezentācijām klātesošos iepazīstinās Latvijas ģenerālkonsulāta un Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji, Jūrmalas tūrisma uzņēmēji un Rīgas tūrisma attīstības biroja darbinieki. Ģenerālkonsulāta telpās varēs apskatīt Jūrmalas mākslinieku darbu izstādi "Mana Jūrmala", kā arī nobaudīt un iepazīties ar Latvijas ražotāju - AS "Laima", SIA "Skrīveru saldumi", AS "Latvijas Balzams", "Medus veikals" un AO "Dzintars" - produkciju.

Šajā dienā tiek atklāta arī tūrisma izstāde "Inwetex CIS-Travel Market 2010", kur Latvijas stendā Jūrmalu prezentēs pašvaldības pārstāvji un tūrisma uzņēmēji.

14.oktobrī Jūrmalas oficiālā delegācija tiksies ar Sanktpēterburgas Kūrorta rajona administrāciju un uzņēmējiem.

Tikšanās dalībnieki pārrunās pieredzi kurortoloģijas attīstībā, kā arī apspriedīs sadarbības iespējas veselības tūrisma produktu veidošanā un kvalitātes uzlabošanā un apskatīs kūrorta ārstniecības iestādes.