Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Itālija pastiprina Covid-19 ierobežojumus; tostarp aizliegti privāti pasākumi

© Reuters/Scanpix/Leta

Itālijas valdība pastiprinājusi ierobežojumus cīņā pret jauno koronavīrusu, tostarp aizliegti privāti pasākumi un noteikta komandantstunda bāriem un restorāniem, ziņo mediji.

Restorāni un bāri drīkstēs strādāt līdz pusnaktij un no plkst.21 cilvēkiem vairs nebūs atļauts pulcēties pie šīm vietām.

Ziņu aģentūra ANSA vēsta, ka Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte aizvadītajā naktī parakstīja dekrētu par jauniem ierobežojumiem, bet dokuments vēl nav publicēts.

Mediji ziņo, ka kāzās, kristībās un bērēs drīkstēs piedalīties maksimums 30 cilvēki un rekomendēts pat mājās nēsāt maskas, ja viesojas radinieki vai draugi.

Valdība arī aicinājusi cilvēkus izvairīties savās mājās no tikšanās un kopīgām maltītēm ar vairāk nekā sešiem cilvēkiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, un aizliegusi visas skolas ekskursijas.

Tikmēr Veselības ministrija pirmdien samazināja visus karantīnas un izolācijas periodus no 14 dienām uz desmit. Eksperti šo soli atbalstījuši.

Līdz pirmajam oktobrim Itālijā dienā tika reģistrēti nepilni 2000 jaunu Covid-19 gadījumu, bet kopš tā laika inficēto skaits ir pieaudzis un sestdien pārsniedza 5700.

Pirmdien tika reģistrēti 4619 jauni Covid-19 gadījumi, taču nedēļas nogalēs parasti tiek veikts mazāks skaits testu, tādēļ arī pirmdienās skaits ir mazāks.

Itālija līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu ir konstatēta 359 569 cilvēkiem, no kuriem miruši 36 205.