Tramps pirmdien rīkos pirmo vēlēšanu mītiņu kopš inficēšanās ar Covid-19

© Reuters/Scanpix/Leta

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien Floridas štatā rīkos savas vēlēšanu kampaņas mītiņu, kas būs pirmais kopš viņa inficēšanās ar jauno koronavīrusu, teikts viņa paziņojumā tviterī.

Tramps tvītoja, ka Floridas štata Sanfordas pilsētā paredzētais pasākums būs "liels mītiņš". Viņa tvītam bija pievienota reģistrācijas veidlapa, kurā mītiņa dalībniekiem tiek prasīts uzņemties "visus riskus, kas saistīti ar ekspozīciju uz Covid-19" šajā pasākumā.

Prezidents, kurš sabiedriskās domas aptaujās atpaliek no sava prezidenta vēlēšanu sāncenša Džo Baidena, tiecas atgriezties pie personīgas klātbūtnes vēlēšanu kampaņā, kas bija pārtraukta kopš viņa paziņojuma par pozitīvu Covid-19 testa rezultātu pagājušajā nedēļā.

Tramps arī plāno sestdien uzrunāt savus atbalstītājus Baltā nama Dienvidu mauriņā, pats ievērojot sociālu distancēšanos uz Baltā nama Dienvidu portika balkona. Tas būs viņa pirmais publiskais pasākums Baltajā namā kopš pozitīvā Covid-19 testa, un viņš raksturojis šo pasākumu kā "mierīgu protestu par likumu un kārtību".

Svarīgākais