Francijā arestēti 12 iespējamie teroristi

© Scanpix/AFP

Francijas policija valsts dienvidos par iespējamu saistību ar islāmistu teroristiem aizturējusi 12 cilvēkus, ziņo BBC news.

Deviņi no tiem arestēti Marseļā un Aviņjonā par ieroču un sprāgstvielu tirdzniecību.

Savukārt, trīs aizturēti par dokumentu, kas domāti no Afganistānas iebraukušajiem kaujiniekiem, viltošanu.

Veikt šo operāciju policija varējusi pateicoties apstākļu sakritībai, Itālijā pirms divām dienām aizturēts Francijas pilsonis Rijads Annuni (Ryad Hannouni), pie kura policija atradusi sprāgstvielu izgatavošanas iekārtu, viņa mobilā telefona piezīmju grāmatiņā policija arī atradusi dokumentu viltotāju telefonu numurus un vēlāk tos aizturējusi Francijas policija.

Jau ziņots, ka pirmdien un svētdien oficiālu brīdinājumu Eiropā esošajiem tautiešiem izplatīja gan Japānas,Zviedrijas, kā arī ASV valstu dienesti, aicinot saglabāt piesardzību pret "iespējamiem teroristu uzbrukumiem".

Ar līdzīgiem paziņojumiem nāca klajā arī Francija un Lielbritānija.

Savukārt, šodien arī Austrālija izplatījusi brīdinājumu par vairāk nekā 30 Eiropas valstīm, kur pastāv teroristu uzbrukumu draudi.

Ārlietu departamenta jaunākajās rekomendācijās brīdināts, ka pastāv potenciāli draudi sabiedriskajam transportam un ievērojamām vietām, tomēr vispārējais draudu līmenis nav paaugstināts.

ASV telekanāls "Fox News" noskaidrojis, ka starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" kaujinieki savus uzbrukumus Rietumeiropā plānojuši vērst pret tādiem arhitektūras pieminekļiem kā Parīzes Dievmātes katedrāle un Berlīnes televīzijas tornis.

Ekstrēmisti teroraktus plānojuši sarīkot arī Parīzes Eifeļtornī, bet Berlīnē - līdzās Brandenburgas vārtiem viesnīcā "Adlon" un centrālajā dzelzceļa stacijā, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem izlūkstruktūrās, vēsta telekanāls.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais