Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Covid-19 upuru skaits pasaulē nākamnedēļ pārsniegs miljonu

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

ANO Pasaules Veselības organizācija (PVO) piektdien brīdināja, ka nāves gadījumu skaits no Covid-19 pasaulē ir strauji pieaudzis un ir gaidāms, ka nākamnedēļ tas pārsniegs vienu miljonu.

Covid-19 upuru skaita tālāka palielināšanās līdz diviem miljoniem ir neiedomājama, "bet nav neiespējama", piektdienas vakarā Ženēvā sacīja PVO ārkārtējās palīdzības koordinators Maiks Raiens.

Viņš sacīja, ka šo nāves gadījumu skaita palielināšanos ir iespējams novērst, bet tad ir stingri un globāli jāīsteno visi pasākumi - higiēna, sejas masku valkāšana, distancēšanās, testēšana, kontaktu izsekošana, karantīna, un tamlīdzīgi.

"Jautājums ir tāds: vai mēs esam gatavi daudzpusējai rīcībai, kolektīvai globālai rīcībai, lai pārņemtu kontroli pār šo vīrusu, nevis šis vīruss kontrolētu mūsu likteņus," teica Raiens.

Saskaņā ar vietnes "Worldometers" datiem, līdz šim pasaulē ir reģistrēti pavisam 32 750 990 inficēšanās ar jauno koronavīrusu gadījumi, no kuriem 992 967 bijuši ar letālu iznākumu. 24 167 562 no inficētajiem ir izveseļojušies.