Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Karantīnu padarot stingrāku, Izraēla ierobežo izlidojošos reisus

© Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas valdība piektdien noteikusi jaunus ierobežojumus izlidojošajiem reisiem, stingrāku padarot otro karantīnas režīmu, kas tika ieviests aizvadītajā nedēļā.

"Atbilstoši noteikumiem, par kuriem ir panākta vienošanās, valsti varēs pamest tie, kas lidmašīnas biļetes ir nopirkuši pirms šiem izolācijas pasākumiem, tas ir pirms šodienas, 25.septembra, plkst.14," teikts transporta ministres Miri Regevas paziņojumā.

"Cilvēki, kas biļetes nopirks pēc šī laika, tās nevarēs izmantot," norādīja ministre, piebilstot, ka izraēlieši varēs atgriezties valstī "bez ierobežojumiem".

Pirmajā karantīnas nedēļā Izraēlā nav izdevies panākt inficēšanās līmeņa samazināšanos, tāpēc piektdien plkst.14 karantīnas režīms tiek padarīts stingrāks.

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem tiks slēgtas darba vietas un tirgi, vēl vairāk ierobežotas reliģiskās ceremonijas un demonstrācijas.

Karantīnas režīma dēļ jau ir slēgtas skolas, noteikti ierobežojumi darbam un atpūtai.

Valstī ar deviņiem miljoniem iedzīvotāju apstiprināti vairāk nekā 215 000 inficēšanās gadījumu ar koronavīrusu, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 1378.

Ceturtdien apstiprināti vairāk nekā 7500 jaunu koronavīrusa gadījumu.