Arī Zviedrija brīdina par teroristu uzbrukumu draudiem

Zviedrijas Ārlietu ministrija pirmdien izplatījusi aicinājumu Eiropā ceļojošajiem Zviedrijas pilsoņiem būt īpaši piesardzīgiem un modriem, pastāvot teroristu uzbrukumu draudiem.

"Saskaņā ar paaugstinātiem teroristu uzbrukumu draudiem Eiropā Zviedrijas Ārlietu ministrija aicina ceļotājus ievērot īpašu modrību un piesardzību," teikts izplatītajā paziņojumā.

Eiropā esošajiem zviedru tūristiem ieteikts īpaši uzmanīties "sabiedriskās vietās, sabiedriskās ēkās un pie tām, tūristu iecienītajos objektos, sabiedriskajā transportā un citviet, kur pulcējas daudz cilvēku".

Arī Japāna pirmdien brīdināja savus pilsoņus, kas šobrīd dzīvo Eiropā vai apmeklē to, par "iespējamiem teroristu uzbrukumiem", ko varētu sarīkot starptautiskā teroristu organizācija "Al Qaeda" vai ar to saistīti grupējumi.

Savukārt svētdien oficiālu brīdinājumu Eiropā esošajiem amerikāņiem izplatīja ASV Valsts departaments, aicinot saglabāt piesardzību pret "iespējamiem teroristu uzbrukumiem".

Ar līdzīgiem paziņojumiem nekavējoties nāca klajā arī Francija un Lielbritānija.

Pagājušajā nedēļā Zviedrijas izlūkošanas aģentūra "Saepo" brīdināja, ka teroristu uzbrukumu riska līmenis Zviedrijā pieaudzis no "zema uz paaugstinātu".

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais