Japāna brīdina par teroraktiem Eiropā

Japānas Ārlietu ministrija pirmdien aicināja savus iedzīvotājus būt uzmanīgiem, apmeklējot populārus tūrisma objektus Eiropā, vēsta ārzemju mediji.

Ministrija uzsver, ka sevišķa piesardzība jāievēro, atrodoties pie valsts iestādēm, izmantojot sabiedrisko transportu un apmeklējot populārus apskates objektus, kuri var kļūt par teroristisko uzbrukumu mērķi.

Jau vēstīts, ka ASV Valsts departaments svētdien izplatīja brīdinājumu saviem pilsoņiem, ka ir iespējami teroristu tīkla "Al Qaeda" un citu grupējumu uzbrukumi Eiropā.

Brīdinājumā ceļotājiem teikts, ka uzbrukumi var notikt sabiedriskā transporta sistēmās un citos ar tūrismu saistītos objektos.

Arī Lielbritānijas Ārlietu ministrija svētdien aicināja terorisma draudu dēļ savus pilsoņus būt piesardzīgiem Francijā un Vācijā.

Plašsaziņas līdzekļi ir vēstījuši, ka Rietumvalstu izlūkdienesti ir atklājuši "Al Qaeda" plānu veikt uzbrukumus Lielbritānijā, Francijā, Vācijā un ASV.

Pēc mediju ziņotā, paredzēts, ka kaujinieki sagrābs par ķīlniekiem Rietumvalstu pilsoņus un tos nogalinās līdzīgi, kā tas notika pirms diviem gadiem Indijas pilsētā Mumbajā, kad desmit kaujinieki uzbruka divām viesnīcām un dzelzceļa stacijai, nogalinot 166 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 300.

Svarīgākais