Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijā, iespējams, pirms mēneša apcietināta pianiste no Latvijas

© Pixabay

Itālijā, iespējams, pirms mēneša apcietināta pianiste Dženifere Rumpāne no Latvijas.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ministrija ir informēta par kāda valstspiederīgā situāciju Itālijā. ĀM mēnesi strādā ar šo gadījumu, gūstot pārliecību, ka valstspiederīga intereses un tiesības tiek ievērotas un nodrošinātas.

Ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos, dodoties uz citām valstīm, ievērot tur noteikto kārtību un likumus. Ja nepieciešama palīdzība, tad var zvanīt uz Konsulāro tālruni, kas strādā visu diennakti.

Kā sociālā tīkla "Facebook" ierakstā norāda Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, Itālijas cietumā pirms mēneša ievietota Latvijas pianiste Rumpāne.

Politiķis norāda, ka Rumpāne cietumā ir ievietota par kļūdaini nosauktu vārdu sabiedriskā transporta kontrolei. Tavars atsaucas uz Latvijas valstspiederīgās drauga Dina Sumeraga rakstīto, ka Rumpāne ir apcietināta "uz gadu", jo 2014.gadā braukusi bez biļetes sabiedriskajā transportā un nav atklājusi savu identitāti. Sumerags norāda, ka Rumpānes advokāte strādā, lai palīdzētu viņai, bet nepieciešams sabiedrības atbalsts, lai viņa varētu atgriezties Latvijā.

Plānots, ka Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS) šo jautājumu rosinās skatīt Saeimas Ārlietu komisijā, norāda Tavars.