Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 45 cilvēki

© Reuters/Scanpix/Leta

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 45 cilvēkiem, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3859 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2225 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 5416 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 0,8% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 731 912 analīzes.

20 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem, vēl septiņi cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, divos gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Īrijas un Baltkrievijas, bet 16 gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Kā otrdien preses konferencē pastāstījusi NVSC Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, pašlaik Lietuvā ir aptuveni 30 aktīvu Covid-19 perēkļu un vēl 20 tādu, kuros slimība vairs aktīvi neizplatās. Pēc viņas teiktā, aktīvie perēkļi pēc lieluma ir ļoti dažādi, lielākoties tie saistīti ar ģimenēm un ietver divus, trīs vai četrus gadījumus, bet plašāku sabiedrību skar perēkļi veselības aprūpes sistēmā un vietās, kur cilvēki pavada brīvo laiku.

Septiņos jaunajos gadījumos inficētie ir mediķi.

Četri gadījumi saistīti ar inficēšanās perēkli Radvilišķu slimnīcā, no kurienes kopumā aizsākušies jau 67 gadījumi, vienā gadījumā inficēšanās šīs slimnīcas pacientam apstiprināta jau pēc nāves.

Vēl pa četriem jauniem inficēšanās gadījumiem konstatēts saistībā ar Viļņas deju studiju "City dance" un galvaspilsētas sporta klubu "Gym Plius". Ar šiem slimības perēkļiem saistāmi kopskaitā attiecīgi 16 un 18 gadījumi.

Citi jaunie gadījumi saistīti ar slimības perēkļiem izglītības iestādēs, veikala noliktavā, kā arī Kauņas apriņķa Raseiņu policijas komisariātā, no kurienes aizsākušies pavisam 32 gadījumi, un Raseiņu rajona pašvaldībā.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 87 cilvēku dzīvības, bet vēl 18 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī mirusi viena ar koronavīrusu inficēta persona, kurai nāvi izraisījusi nevis Covid-19, bet cita slimība.

Pēc NVSC datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 22.septembrī Lietuvā ir 26,1. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 25,6.