Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Minhenē vairākos laukumos obligāta prasība būs sejas maskas

© EP/SCANPIX/LETA

Reaģējot uz Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, Minhene noteiks par obligātu sejas masku valkāšanu vairākos pilsētas laukumos, pirmdien paziņojušas Vācijas Bavārijas federālās zemes varasiestādes.

Tiks pastiprināti arī citi ierobežojumi, kas skar cilvēku uzvedību publiskā un privātajā telpā.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā ceturtdien.

Sākot no ceturtdienas pulcēties vienkopus drīkstēs ne vairāk kā pieci cilvēki vai divas mājsaimniecības, paziņoja Minhenes mērs Dīters Reiters.

Svētdien Minhenē septiņu dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju sasniedza 55,6, kas pārsniedz varasiestāžu noteikto limitu.

Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders iepriekš intervijā reģionālajam radio sacīja, ka atbalsta prasību par obligātu masku valkāšanu teritorijās, kur sociālo distancēšanos nav iespējams ievērot.

Viņš pauda dalītas jūtas par fotogrāfijām, kurās redzams, ka cilvēki nedēļas nogalē dažādos Minhenes krogos svinējuši atcelto tradicionālo alus svētku "Oktoberfest" iepriekš paredzēto sākumu.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ slavenie alus svētki "Oktoberfest" šogad tika atcelti.

Roberta Koha institūts (RKI) sestdien ziņoja, ka Vācijā 24 stundu laikā reģistrēti 2297 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, un tas ir augstākais inficēšanās gadījumu skaits, kāds reģistrēts kopš aprīļa.

Savukārt pirmdien RKI ziņoja tikai par 922 jauniem Covid-19 gadījumiem 24 stundu laikā, taču tas izskaidrojams ar nepilnīgiem datiem, jo nedēļas nogalēs ne visas veselības aprūpes iestādes iesniedz institūtam jaunākos informāciju.