Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Covid-19 Lietuvā: svētdien konstatēti vēl 70 gadījumi

© EPA/Scanpix/Leta

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 70 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3814 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2199 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1369 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 5,1% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 726 496 analīzes.

Tieši puse jeb 35 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem, 21 cilvēks inficējies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, deviņos gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti un piecos gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Šveices, Īrijas, Baltkrievijas un Spānijas, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Astoņi jauni inficēšanās gadījumi konstatēti saistībā ar Viļņas deju studiju "City dance" un seši - ar galvaspilsētas sporta klubu "Gym Plius". Ar šiem slimības perēkļiem saistāmi kopskaitā attiecīgi desmit un divpadsmit gadījumi. Vēl seši gadījumi saistīti ar inficēšanās perēkli Radvilišķu slimnīcā, no kurienes kopumā aizsākušies jau 63 gadījumi.

Citi jaunie gadījumi saistīti ar slimības perēkļiem tiesībsargājošajās iestādēs, uzņēmumos, SPA centrā, skolā, pašvaldībā un ģimenes viesībās.

Lietuvas slimnīcās šobrīd ārstējas 83 jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacienti, pieci no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās. Plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama trim cilvēkiem, skābekļa maskas tiek izmantotas 26 cilvēku ārstēšanā.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 87 cilvēku dzīvības, bet vēl 17 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 21.septembrī Lietuvā ir 25,6. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 23,66.