Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Navaļnijs piecēlies no slimības gultas un sācis staigāt

© Reuters/Scanpix/Leta

Krievijas opozīcijas līderis Aleksandrs Navaļnijs sociālajā vietnē Instagram dalījies ar attēlu, kurā redzams stāvam uz kāpnēm.

Pie publicētā attēla Navaļnijs atklāj, kā šobrīd norit viņa veseļošanās process. Vīrietis pašlaik vēl nevarot pats rīkoties ar viedtālruni un grūtības sagādājot arī tādas darbības, kā ūdens ieliešana glāzē.

Navaļnijs ierakstā neslēpj, ka nesen nav spējis atpazīt cilvēkus un nepratis sarunāties. Ārsts ik dienu pie viņa ieradies ar tāfeli un abi centušies izdomāt vārdu, ko uz tās rakstīt. Viņam grūtības sagādājusi spēja izteikties un piešķirt vārdiem nozīmi.

Navaļnijs norāda, ka, kāpjot pa kāpnēm, viņam trīc kājas, taču viņš jau saprot, ka tur jābūt arī liftam, ar kuru pārvietoties starp stāviem būtu ērtāk.

"Viņi ir pārvērtuši mani no “tehniski dzīva cilvēka” par tādu, kuram atkal ir visas iespējas kļūt par mūsdienu sabiedrības augstāko formu - cilvēku, kurš spēj ātri pārskatīt savu Instagram un bez ilgām pārdomām saprot, ko vērts atzīmēt “patīk”," rakstīts komentārā pie attēla.

View this post on Instagram

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Jau vēstīts, ka Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

No mākslīgās komas Navaļnijs tika izvests pagājušajā nedēļā. "Pacients ir veiksmīgi atvienots no mākslīgās elpināšanas aparāta," teikts "Charite" paziņojumā.