Zviedri balsojuši arī par Donaldu Daku

Apkopojot Zviedrijas parlamenta vēlēšanu rezultātus, noskaidrojies, ka desmitiem zviedru izmantojuši likumā sniegto iespēju vēlēšanu biļetenā ierakstīt kāda sevis izvēlēta kandidāta vārdu. Lielāko popularitāti guvis Disneja filmu varonis Donalds Daks.

AFP, atsaucoties uz Zviedrijas centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju, vēsta, ka enerģiskā pīlēna vārdu vēlēšanu biļetenos ierakstījuši 120 cilvēku. Četriem vēlētājiem nav šķitis pietiekams it kā plašais partiju piedāvājums, un tie biļetenos ierakstījuši «Mana partija», vēl diviem nekādas partijas nav bijušas nepieciešamas, un tie ailītē, kur ierakstāms vēlamā kandidāta vārds, rakstījuši vienkārši «Es». Tikpat balsu savākuši «Jēzus», «Jēzus Kristus», «Dievs», «Harijs Poters» un «Mikipele». Par karali šogad balsojuši trīs vēlētāji, bet viens biļetenā kā labāko kandidātu ierakstījis «Veselo saprātu Zviedrijā» – turklāt šis biļetens bijis aizpildīts angļu valodā.

Jāpiebilst, ka zviedriem bija izdevība balsot arī par dažādām sīkām un reizēm dīvainām partijām, kas izmantota samērā aktīvi. Pirātu partija un «Feministu iniciatīva» gandrīz sasniedza 1% robežu, bet par Stiprā alkohola partiju nobalsoja veseli 237 vēlētāji. Tas ir vairāk nekā Veselības aizsardzības partijas piekritēju skaits – par to balsoja 185 cilvēki.

Svarīgākais