Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas baznīcas gatavojas Ziemassvētkiem stadionos

© scanpix.ee

Vācijas Evaņģēliskā baznīca (EKD), kas apvieno luterāņu un reformātu reģionālās organizācijas, gatavojas Ziemassvētku dievkalpojumus rīkot stadionos un tirgus laukumos, šādi cenšoties pielāgoties koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviestajiem ierobežojumiem.

Dievkalpojumi notiks arī brīvdabas kinoteātros, otrdien Hannoverē pavēstīja EKD.

Tiks iesaistīti daudzi brīvprātīgie un izvērsta sadarbība ar ugunsdzēsēju brigādēm un tehniskā atbalsta organizācijām, lai cilvēki svētkus varētu svinēt drošībā, norādīja baznīca.

Piemēram, Kotbusā, valsts austrumos, sarunas par Ziemassvētku dievkalpojuma rīkošanu pilsētas stadionā noris jau vairākas nedēļas.

Draudzes gatavojas iespējamām alternatīvām dievkalpojumiem dievnamos, intervijā raidsabiedrībai RTL sacīja EKD padomes priekšsēdētājs Heinrihs Bedfords-Štroms.

Kaut arī ir digitālie formāti un pārraides televīzijā un radio, cilvēki grib arī iziet ārpus mājām, viņš sacīja.

"Mēs vēlamies būt vietu vidū - tirgus laukumos, futbola laukumos, varbūt meža malā," sacīja baznīcas vadītājs.

Tā kā neviens nezina, kādas būs prasības Ziemassvētku laikā, notiek darbs pie jauniem formātiem, arī digitālajiem Ziemassvētku vakara dievkalpojumiem.

EKD arī strādā pie instrukcijām, lai dievkalpojumus ticīgie varētu rīkot mājās, bet mācītāja aizvietotāja lomu varētu uzņemties kāds no vecākiem.