Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Kopenhāgenā vardarbības problēmu dēļ rosina ierobežot alkohola tirdzniecību

© Pixabay

Kopenhāgenas mērs centienos mazināt vardarbības problēmas otrdien ierosināja vairākos Dānijas galvaspilsētas rajonos vakaros aizliegt alkohola tirdzniecību.

"Mēs redzam, ka ar naktsdzīvi saistītas problēmas dažos Kopenhāgenas rajonos, īpaši centrā, kļūst nekontrolējamas - ielās ir vairāk trokšņa, vairāk piedzērušos cilvēku un pilnīgi nepieņemamas vardarbības gadījumi," teikts mēra sociāldemokrāta Franka Jensena paziņojumā.

Tieslietu ministrijai iesniegtajos priekšlikumos paredzēts, ka alkohola tirdzniecība dažos uzdzīvotāju īpaši iecienītos rajonos tiks aizliegta no plkst.20.

Aizliegums attieksies uz veikaliem, bet ne uz bāriem un restorāniem.

Mērs vēlas vēlas līdzīgus noteikumus citās lielajās pilsētās, daļēji atjaunojot līdz 2005.gadam pastāvējušos noteikumus, kas paredzēja, ka no plkst.20 līdz plkst.6 aizliegts tirgot dzērienus, kuros alkohola līmenis pārsniedz 2,8%.

Pilnvaras piespriest naudassodus par sabiedriskās kārtības traucējumiem, kas šobrīd ir policijai, būtu piešķiramas municipālo apsardzes dienestu pārstāvjiem, rosināja Jensens.

Reģiona kaimiņvalstīs Zviedrijā, Norvēģijā un Somijā alkoholu tirgo valsts monopola veikalos, un to darba stundas ir ierobežotas. Dānijā šādu ierobežojumu šobrīd nav.