Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā 25 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi

© EPA/Scanpix/Leta

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 25 cilvēkiem, otrdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2722. Atveseļošanās apstiprināta 1748 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 2259 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 175 110 analīzes.

No 25 jaunatklātajiem gadījumiem divos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, septiņos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, četros gadījumos inficēšanās notikusi bērēs, ar kurām saistīti pavisam septiņi inficēšanās gadījumi, vienā gadījumā inficēšanās notikusi bērnudārzā, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Igaunijā ir 24,61. Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 22,4.