"Eurocontrol": Pasažieru gaisa pārvadājumiem Eiropā šogad būs straujāks kritums par prognozēto

© Romāns Kokšarovs/F64

Ar pasažieru lidmašīnām veiktu reisu kopējais skaits Eiropā šogad reģistrēs straujāku kritumu nekā prognozēts, jo valstis koronavīrusa pandēmijā joprojām nespēj koordinēt pasākumus gaisa satiksmes kontrolei, pirmdien paziņoja Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācija ("Eurocontrol").

Organizācija prognozē, ka kopējais lidojumu skaits 2020.gadā sasniegs sešus miljonus, kas būs par 55% mazāk nekā pērn un par vienu miljonu mazāk nekā lēsts aprīlī.

"Mēs šobrīd virzāmies atpakaļ, un tas rada patiesas bažas visai nozarei," sacīja "Eurocontrol" vadītājs Īmons Brenans. "Starp valstīm trūkst koordinācijas gaisa satiksmes pārvaldībai, neskatoties uz Eiropas Aviācijas drošības aģentūras un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra vadlīnijām."

Brenans norādīja uz lielu jucekli un ļoti niecīgu pasažieru pārliecību, kā arī uz to, ka Eiropā pieaug ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaits.

"Eurocontrol" aicina starp valstīm labāk saskaņot veselības aizsardzības kritērijus, ar kuriem tiek noteikta ceļošanas drošība.