Lietuvā ar Covid-19 inficējušies vēl 17 cilvēki

© pexels.com

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 17 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 3100 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 1955 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1145 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 666 930 analīzes.

Sešos jaunatklātajos gadījumos inficēšanās bijusi saistīta ar divām viesībām. Kā preses konferencē pastāstījusi Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, vienā no šiem gadījumiem augusta nogalē Traķu rajonā inficējušies deviņi cilvēki, kuri pīpējuši ūdenspīpi. Pēc viņas teiktā, kopumā svinībās piedalījušies aptuveni 30 cilvēki, kuri, iespējams, bijuši saskarsmē vēl ar aptuveni 100 cilvēkiem, kuru skaitā ir rajona pašvaldības, policijas un loģistikas uzņēmumu darbinieki. Viņi visi šobrīd atrodas pašizolācijā.

Septiņi cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, viens no viņiem ir Viļņas ģimnāzijas audzēknis.

Viens jauns slimības perēklis atklāts Kauņas apriņķa lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības un apkopes uzņēmumā, kur inficēšanās konstatēta jau otrajam cilvēkam.

Vēl trīs gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti.

Lietuvas slimnīcās šobrīd ārstējas 42 jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacienti, četri no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās. Plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama vienam cilvēkam, skābekļa maskas tiek izmantotas 16 cilvēku ārstēšanā.

Kā norādījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, pēdējā laikā ar koronavīrusu visbiežāk inficējas jauni cilvēki, kas nepieder pie Covid-19 riska grupām, tādēļ mirstība no šīs slimības samazinājusies.

Tomēr viņš aicinājis cilvēkus būt atbildīgiem un piesardzīgiem, paturot prātā, ka šie jaunie cilvēki agri vai vēlu nonāk saskarē ar vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Pēc NVSC datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 7.septembrī Lietuvā ir 15,2.

Pasaulē

Ķīnai ir "jāpielāgo sava uzvedība", lai atrisinātu pieaugošo konfliktu ar Eiropu par tarifiem, piektdien paziņojis Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, brīdinot, ka šīs domstarpības var pāraugt tirdzniecības karā.