Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 26 cilvēki

© pexels.com

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 26 cilvēkiem, piektdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 3004 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 1920 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4918 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 658 662 analīzes.

11 jaunatklātie gadījumi saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem, četri cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, četros gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti un septiņos gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Polijas, Krievijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Vācijas, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Pieci jauni inficēšanās gadījumi konstatēti Lietuvas Bruņoto spēku Dižkunigaiša Ķēstuša motorizēto kājnieku bataljonā Tauraģes apriņķī. Ar šo slimības perēkli saistāmi kopskaitā 32 gadījumi. Viens gadījums saistīts ar Pabrades medicīnisko iekārtu ražošanas uzņēmumu „Intersurgical", ar ko kopumā saistāmi jau 46 gadījumi.

Pārējie gadījumi saistīti ar četriem jau zināmiem vai jauniem slimības perēkļiem uzņēmumos, no kuriem pavisam aizsākušies 17 gadījumi.

Lietuvas slimnīcās šobrīd ārstējas 44 jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacienti, seši no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās. Plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama diviem cilvēkiem, skābekļa maskas tiek izmantotas 15 cilvēku ārstēšanā.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 4.septembrī Lietuvā ir 16,1, Igaunijā - 16,4, bet Latvijā - 4,3.

Pasaulē

Ķīnai ir "jāpielāgo sava uzvedība", lai atrisinātu pieaugošo konfliktu ar Eiropu par tarifiem, piektdien paziņojis Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, brīdinot, ka šīs domstarpības var pāraugt tirdzniecības karā.