Lielbritānijas policija: Sociālie mediji traucē nelegālās imigrācijas apkarošanu

© Pixabay

Lielbritānijas Nacionālā noziedzības apkarošanas pārvalde, kas cīnās ar organizēto noziedzību, ceturtdien atzinusi, ka sociālo mediju uzņēmumi traucē cīņu ar cilvēku kontrabandistiem.

Pārvaldes direktors Robs Džonss norādīja, ka policija šī gada piecos mēnešos lūgusi slēgt 1200 kontus, kas saistīti ar "imigrācijas noziegumiem", taču tikai 578 no tiem tikuši bloķēti.

Uzrunājot parlamentārās komisijas locekļus, Džonss piebildis, ka policijai bijis ļoti labs pamatojums uzskatīt šos kontus par problemātiskiem.

Dienu iepriekš pirms Džonsa noklaušināšanas Lielbritānijā, šķērsojot Lamanša kanālu nelielās laivās, ieradušies vairāk nekā 400 nelegālo imigrantu, kas līdz šim ir lielākais nelikumīgo ieceļotāju skaits, kas vienā dienā šādā ceļā ieradušies no Francijas.

Pārvaldes priekšnieks atzinis, ka sociālo mediju uzņēmumi vadās no saviem kritērijiem un ka policija tos nespēj ietekmēt.

Džonss norādīja, ka kontrabandisti izmanto sociālos medijus šifrētu ziņojumu izplatīšanai, organizējot nelegālo imigrantu transportēšanu no Francijas ziemeļu piekrastes.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas statistiku šogad pa šo maršrutu Lielbritānijā kopumā ieradušies jau vairāk nekā 5600 nelegālo imigrantu.

Savukārt bijušais karaliskās karaflotes virsnieks Dens O'Mahonijs, kuram premjerministrs Boriss Džonsons uzticējis nelegālās Lamanša kanāla šķērsošanas apkarošanu, parlamentārās komisijas locekļiem norādījis, ka izvērsta milzu dezinformācijas kampaņa nelegālo imigrantu pievilināšanai.

Viņiem tiekot stāstīts, ka "ielas Apvienotajā Karalistē bruģētas ar zeltu," norādījis O'Mahonijs.

Saskaņā ar valdības sniegtajām ziņām, aptuveni puse no patvēruma pieprasījumiem, kurus iesnieguši nelegālie imigranti, kas ieradušies pēdējo mēnešu laikā, ir izvērtēti. Aptuveni 20% ir apmierināti, 10% noraidīti, bet pārējie jau sākotnēji atzīti par acīmredzami nepamatotiem.

Šī nelegālo imigrantu plūsma ir radījusi spriedzi arī Londonas un Parīzes attiecībās.

Lielbritānijas konservatīvā valdība pieprasa, lai Francija pieliktu lielākas pūles nelegālās kanāla šķērsošanas novēršanā.

Savukārt Francija apgalvo, ka tā darot visu, ko spēj, un augustā Kalē mērija pat atļāvās izteikt Džonsonam aicinājumu "nomierināties".