Navaļnija līdzgaitnieks: Saindēšanu varēja pasūtīt vienīgi Putins

© scanpix.ee

Viens no Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitniekiem paudis viedokli, ka viņa saindēšanu varējis pasūtīt vienīgi Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

Tikmēr Kremlis ir kategoriski noliedzis, ka Putins būtu kādā veidā saistīts ar to, kas noticis ar Navaļniju, kā arī apšauba, ka opozicionārs ticis saindēts.

44 gadus vecajam Navaļnijam, kurš kopš sestdienas ārstējas Berlīnes Universitātes klīnikā "Charite", konstatēta saindēšanās ar holinesterāzes inhibitoriem.

Pagājušās ceturtdienas rītā Navaļnijs bezsamaņā ar saindēšanās pazīmēm tika nogādāts slimnīcā Omskā.

Viņam kļuva slikti lidmašīnā, kas atradās ceļā no Sibīrijas pilsētas Tomskas uz Maskavu, un lidaparāts veica ārkārtas nolaišanos Omskā, kur Navaļnijs tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Navaļnija atbalstītāji uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis.

Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktors Ivans Ždanovs pauda pārliecību, ka tikai Putins personiski būtu varēji sankcionēt Navaļnija saindēšanu, bet nekādus pierādījumus tam nesniedza.

"Viņš pārāk ienīst to, ko dara FBK, atmaskojot viņu un viņa svītu," runājot par Putinu, sacīja Ždanovs.

Navaļnijs sagādājis neērtības Kremlim ilgāk nekā desmit gadus, atmaskojot korupciju starp visaugstākā ranga amatpersonām un tādējādi veicinot protestus.

Pats Navaļnijs iepriekš izteicies, ka viņa nāve nepalīdzētu Putinam, jo padarītu opozicionāru par varoni.

Svarīgākais