Baltkrievijas vēstniekam būs jāskaidro Lukašenko izteikumi par protestu vadīšanu no Baltijas valstīm

© AFP/Scanpix/Leta

Ārlietu ministrija (ĀM) šodien uz sarunu izsaukusi Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Vasīliju Markoviču, lūdzot skaidrot kaimiņvalsts prezidenta Aleksandra Lukašenko izteikumus, ka tur notiekošo protestu vadīšana notiekot no Baltijas valstīm.

Rinkēvičs pēc valdības ārkārtas sēdes atgādināja, ka Lukašenko svētdien mītiņā izteicās, ka Baltkrievijā notiekošie protesti tiekot vadīti no Baltijas valstīm, tostarp Latvijas. Ministrs pauda, ka tie ir "absolūti nepamatoti teksti".

Tāpat vēstniekam būs jāskaidro situācija, kas saistīta ar divu Latvijas pilsoņu aizturēšanu Baltkrievijā. Ministrs stāstīja, ka ĀM rīcībā ir informācija par vardarbību, kas no valsts institūciju puses tika vērsta pret minētajām personām.

Tikšanās ar vēstnieku paredzēta šodien plkst.16.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka vardarbība pret mierīgajiem protestētājiem Baltkrievijā turpinās un politiskā dialoga trūkumu, Latvija atbalstīs individuālo sankciju piemērošanu Baltkrievijas amatpersonām, kuras atbildīgas par protestu apspiešanu un vēlēšanu viltošanu, paziņojis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Svarīgākais