Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas žurnālisti piedāvā palīdzību vajātajiem kolēģiem Baltkrievijā

© Reuters/Scanpix/LETA

Lietuvas plašsaziņas līdzekļu vadītāji un redaktori ceturtdien apliecinājuši solidaritāti ar Baltkrievijā vajātajiem žurnālistiem un izteikuši gatavību palīdzēt Baltkrievijas neatkarīgajiem medijiem.

"Mēs, Lietuvas mediju redaktori, apliecinām solidaritāti ar Baltkrievijā vajātajiem žurnālistiem un nosodām Baltkrievijas varas iestāžu izvērsto žurnālistu vajāšanu, interneta pieejamības ierobežošanu un citus ierobežojumus viņu darbā," norādīts Lietuvas žurnālistu paziņojumā.

"Žurnālistu aresti un pret viņiem vērsta vardarbība XXI gadsimta Eiropā nav pieļaujama. Aicinām nekavējoties izbeigt šīs vajāšanas, kas aizskar sabiedrības tiesības uz informētību," uzsvēruši Lietuvas žurnālisti. "Lietuvas plašsaziņas līdzekļi ir gatavi palīdzēt neatkarīgajiem Baltkrievijas medijiem, tostarp par brīvu dalīties ar mūsu saturu un sniegt cita veida atbalstu," teikts dokumentā.

Paziņojumu parakstījuši ziņu aģentūras BNS, Lietuvas sabiedriskā radio un televīzijas, portālu "Delfi.lt", "15min.lt", "Lrytas.lt" un "Tv3.lt", telekanāla LNK, žurnāla "IQ", interneta televīzijas "Laisves TV" un laikraksta "Verslo žinios" redaktori un vadītāji.