Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Austrālijā strauji samazinās jaunu Covid-19 gadījumu skaits

© AFP/Scanpix/Leta

Austrālijā Covid-19 uzliesmojumā smagi skartais Viktorijas štats ceturtdien pavēstīja par jaunu koronavīrusa gadījumu skaita strauju kritumu, varasiestādēm vienlaikus mudinot neieslīgt bezrūpībā un brīdinot par satraucošu inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu reģionos līdzās Melburnai.

Ceturtdien Viktorijas štatā reģistrēti tikai 278 jauni inficēšanās gadījumi un astoņi ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, un tie ir zemākie rādītāji septiņu nedēļu laikā. Kaimiņos Jaundienvidvelsā dienesti ziņo par 12 jauniem inficēšanās gadījumiem un vienu ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu.

Viktorijas galvaspilsētā Melburnā, kas ir otra lielākā pilsēta Austrālijā, pēdējo nedēļu laikā jauno inficēšanās gadījumu skaits 24 stundu laikā dažkārt pārsniedza 700.

Otrajā uzliesmojuma vilnī, kas Austrālijā izraisījās jau pēc tam, kad epidēmiju, kā šķita, bija izdevies pakļaut kontrolei, no dzīves aizgājuši vairāki desmiti cilvēku.

Parādās zīmes, ka stingrie soļi, arī komandantstunda naktīs un nebūtisko uzņēmumu slēgšana, nes augļus un uzliesmojumu izdodas pakļaut kontrolei, tomēr Viktorijas premjerministrs Daniels Endrūss norādīja, ka varasiestādes nebūs pārsteidzīgas.

Medicīnas darbinieki izvērsuši testēšanas zibens operācijas trīs reģionālajās pilsētās, iezīmējoties "satraucošām tendencēm", kas liecina, ka vīruss varētu izplatīties iedzīvotāju vidū.

Štats faktiski ir nošķirts no pārējās valsts, bet citi reģioni līdz šim lielā mērā bijuši pasargāti no jaunu inficēšanās gadījumu viļņa.