Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Zemes nogruvums Indijā aprok tējas plantācijas strādnieku mājas; bojā gājuši 55 cilvēki

© AFP/Scanpix/Leta

Zemes nogruvumā Keralas štatā, Indijas dienvidos, dzīvību zaudējuši 55 cilvēki, ceturtdien pavēstīja vietējās amatpersonas, norādot, ka glābēji turpina meklēt 15 cilvēkus, kas pazuduši pēc pagājušās nedēļas zemes nogruvuma.

Spēcīgi musonu lieti Keralas štata Iduki reģiona Petamudi kalnos piektdien izraisīja plašu zemes nogruvumu, kas apraka tējas plantācijas strādnieku mājas.

"Šajās mājās dzīvoja aptuveni 82 cilvēki. Izglābti 12 cilvēki, atrasti 55 līķi," sacīja Iduki apgabala vecākā administratīvā amatpersona Antonijs Skarija.

Glābšanas operācijas Nacionālā Katastrofu seku likvidēšanas centra vadībā turpinās, lai atrastu 15 cilvēkus, par kuru likteni nekādu ziņu nav.

Lietavas, kas turpinās ik pa laikam, glābšanas operācijas apgrūtina, norādīja Skarija.

Zemes nogruvumi un plūdi Indijas musonu sezonā ir ierastas parādības. Lietus ir vitāli svarīgs lauksaimniecībai, bet bieži vien tas izposta īpašumus un sējumus, stihijā ir upuri cilvēku vidū.

Visā valstī negadījumos, kas ir saistīti ar musonu lietiem, no maija beigām līdz trešdienai dzīvību zaudējuši vismaz 884 cilvēki, pavēstīja Iekšlietu ministrija.