Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps pieļauj G7 samita rīkošanu pēc ASV vēlēšanām

© imago images/MediaPunch/Scanpix/Leta

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pieļāva, ka G7 valstu līderu samits varētu tikt rīkots pēc novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām, norādot, ka viņš varētu uzaicināt arī valstis, kas parasti šādās globālās sanāksmēs nepiedalās.

"Es ļoti lielā mērā sliecos to darīt kaut kad pēc vēlēšanām. Mēs grasījāmies to darīt septembrī, viņi to gribēja darīt," preses brīfingā sacīja Tramps.

"Mēs to varētu darīt telekonferences režīmā vai arī mēs to varētu darīt sanāksmes formā, bet es tagad ierosinu, es sacīju saviem cilvēkiem vakar: "Patiesībā, kāpēc mēs to nevarētu izdarīt kaut kad pēc vēlēšanām, kad lietas ir nedaudz, kad ir nedaudz vairāk laika, lai par to domātu, jo tas ir ļoti svarīgi"," sacīja Tramps.

"Mēs uzaicināsim zināmus cilvēkus, kas nav G7," norādīja prezidents.

"Daži cilvēki jau ir pieņēmuši, bet mēs to darīsim pēc vēlēšanām. Es uzskatu, ka tad būs labāka, mierīgāka atmosfēra, lai rīkotu G7," viņš piebilda.

Tramps sākotnēji gribēja G7 samitu rīkot jūnijā Vašingtonā klātienē, bet Vācijas kanclere Angela Merkele šo ideju noraidīja.

Tad Tramps atlika samitu uz septembri, cerot, ka tādējādi varēs demonstrēt atgriešanos pie normālas dzīves kārtības pirms 3.novembra prezidenta vēlēšanām.