Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Džonsons kritizē migrantu plūsmu pāri Lamanšam

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien nosodījis nelegālo imigrantu plūsmu pāri Lamanša kanālam, nodēvējot to par "stulbu un bīstamu un noziedzīgu".

"Nav šaubu, ka būtu noderīgi, ja mēs varētu strādāt kopā ar franču draugiem, lai apturētu migrantus no došanās pāri kanālam," paziņoja Džonsons.

Ceturtdien Lielbritāniju mazās laivās sasniedza vismaz 235 cilvēki, kas ir jauns rekords vienas dienas laikā, vēstīja britu ziņu aģentūra "Press Assocation" (PA), kas seko līdzi bēgļu plūsmai.

Taču nav ziņu, ka migranti būtu šķērsojuši Lamanšu nedēļas nogalē.

Džonsons sacīja, ka nepieciešams "apskatīt tiesisko regulējumu", kas attiecas uz šiem migrantiem. Premjers norādīja, ka tad, kad cilvēki ir ieradušies Lielbritānijā, ir ļoti grūti aizsūtīt viņus prom, neskatoties uz to, ka viņi ieradušies nelegāli.

Džonsona kabineta locekļi ierosinājuši apspriešanai jūras kara flotes iesaistīšanu, lai ierobežotu migrantu plūsmu.

Tikmēr Francijā viens no Kalē politiķiem sarunā ar britu raidorganizāciju BBC apšaubīja šo ideju, norādot, ka Francijas varasiestādes jau dara visu iespējamo, lai pārtvertu migrantus, kas mēģina šķērsot Lamanšu.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Priti Patela šodien apmeklēja Duvru, lai novērtētu situāciju, un Karaliskie gaisa spēki veica izlūkošanas lidojumus virs Lamanša.

Šķērsojot Lamanšu, šogad Lielbritānijas krastus no Francijas sasnieguši vairāk nekā 4000 migrantu.

Plānots, ka Lielbritānijas imigrācijas ministrs Kriss Filips otrdien dosies uz sarunām Francijā.