Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vēlēšanas Baltkrievijā: Minskā aizturēti telekanāla "Doždj" žurnālisti

© AP/SCANPIX/LETA

Minskā svētdien aizturēti Krievijas telekanāla "Doždj" žurnālisti, kas atspoguļojuši Baltkrievijā notekošās prezidenta vēlēšanas.

"Minskā aizturēti mūsu korespondenti Vladimirs Romenskis un Vasilijs Polonskis, ka arī operators Nikolajs Antipovs. Cilvēki civildrēbēs un maskās piespieda viņus nogulties uz asfalta un aizveda nezināmā virzienā," teikts "Doždj" interneta vietnē.

Videoierakstā, kas izplatīts sociālajos tīklos, redzams, ka žurnālistus aiztur ne mazāk kā desmit cilvēki.

Krievijas Ārlietu ministrja (ĀM) paziņojusi, ka "Doždj" žurnālisti aizturēti, jo viņiem nav bijis akreditācijas. Žurnālisti atrodas Minskas Centra rajona iekšlietu daļā un Krievijas vēstniecība viņiem sniedz konsulāro palīdzību, norādījusi Krievijas ĀM.

"Doždj" galvenais redaktors Tihons Dzjadko ziņu aģentūrai "Interfax" teica, ka akreditācija žurnālistiem pieprasīta noteiktajā laikā, tomēr Baltkrievijas iestādes to nav piešķīrušas.

Jau ziņots, ka Baltkrievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurā ilggadējā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense ir opozicionāre Svetlana Tihanovska. Tomēr gaidāms, ka varasiestādes viltos vēlēšanu rezultātus, lai panāktu Lukašenko palikšanu pie varas.