Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Itālija draud apturēt atļauju "Ryanair" Covid-19 krīzes noteikumu pārkāpumu dēļ

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Itālijas nacionālais civilās aviācijas dienests ENAC trešdien draudēja apturēt lidsabiedrībai "Ryanair" izsniegto atļauju lidot Itālijā saistībā ar apsūdzībām, ka lidsabiedrība neievēro koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktās drošības prasības.

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "atkārtoti pārkāpusi Covid-19 dēļ ieviestos noteikumus veselības jomā, kas šobrīd ir spēkā un kurus Itālijas valdība ir pieņēmusi, lai aizsargātu pasažieru veselību", norādīja ENAC.

"Ne tik vien pārkāptas prasības par distanci starp pasažieriem, bet arī nosacījumi attiecībā uz izņēmumiem saistībā ar šiem noteikumiem ignorēti," teikts paziņojumā.

Ja "Ryanair" turpinās pārkāpt noteikumus, ENAC "apturēs visas gaisa transporta aktivitātes valsts lidostās, pieprasot pārvadātājam uz citiem maršrutiem norīkot pasažierus, kam jau ir biļetes".

Itālija bija pirmā Eiropas Savienības (ES) valsts, kas smagi cieta pandēmijā, un ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits tur pārsniedzis 35 000, tomēr inficēšanās līmenis šobrīd Itālijā ir mazāks nekā citās dalībvalstīs.