Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Beirūtā eksplodējusi krievu biznesmenim konfiscēta krava

© SCANPIX/LETA

Krievijas mediji trešdien vēsta, ka otrdien Beirūtas ostā uzsprāgusī lauksaimniecības mēslojuma amonija nitrāta krava tikusi konfiscēta uz Krievijas pilsonim piederoša kuģa.

Kuģis "Rhosus" pirms sešiem gadiem ienācis Beirūtas ostā mehānisku problēmu dēļ, kad tas bijis ceļā uz Āfriku ar 2750 tonnām amonija nitrāta, vēsta Libānas telekanāls LBCI.

Krievijas medijs RBK ziņo, ka kuģis bijis ceļā no Gruzijas ostas Batumi uz Mozambiku un tas piederējis Krievijas pilsonim Igoram Grečuškinam, kurš dzīvo Kiprā.

Beirūtas ostas inspektori aizturējuši kuģi sakarā ar rupjiem ekspluatācijas noteikumu pārkāpumiem un vēlāk tā krava tika konfiscēta.

Pēc problēmu rašanās Grečuškins faktiski pametis kuģi Beirūtā un nav maksājis algu tā apkalpes locekļiem Krievijas un Ukrainas pilsoņiem.

Bīstamā krava no kuģa pārkrauta noliktavā, kur tā glabājusies gadiem ilgi. LBCI vēsta, ka otrdien metināšanas darbu laikā noliktavā izcēlies ugunsgrēks, kas novedis pie eksplozijas.

Sprādzienos Beirūtas ostā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēki un aptuveni 4000 ievainoti, bet vēl 100 pazuduši bez vēsts.

Sprādzieni notika ostas rajonā. Otrais sprādziens raidīja debesīs milzīgu oranžu ugunsbumbu, kurai sekoja triecienvilnis, kas izpostīja ostu un ēkas tās apkārtnē, izsitot ēku logus vairāku kilometru attālumā.