Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Berlīne ļauj seksa industrijai pakāpeniski atsākt darbu

© Imago images/Scanpix/LETA

Vācijas galvaspilsētas Berlīnes varasiestādes devušas atļauju pakāpeniskai seksa industrijas darbības atsākšanai, neraugoties uz Covid-19 pandēmiju, ļaujot šajā jomā strādājošajiem no sestdienas atsākt piedāvāt pakalpojumus.

Tomēr līdz 1.septembrim pakalpojumu klāstā nebūs dzimumsakaru, un arī pēc šī datuma šādi pakalpojumi būs atļauti, vienīgi ievērojot striktas higiēnas prasības, otrdien pavēstīja pilsētas veselības dienests, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc tam, kad atbilstošu lēmumu bija pieņēmuši pilsētas reģionālā parlamenta likumdevēji.

Pirmajā fāzē darbību cita starpā savās studijās varēs atsākt dominatrikses.

Vācijas varasiestādēm cenšoties apslāpēt Covid-19 uzliesmojumu, daudzo ierobežojumu vidū no marta vidus tika aizliegts arī seksuālo pakalpojumu bizness.

Berlīnes administrācijas lēmums par industrijas darbības atsākšanu pieņemts, ņemot vērā "veselības, bet arī sieviešu jautājumu politikas perspektīvu", teikts veselības dienesta paziņojumā.

"Pretējā gadījumā pastāvētu risks, ka tie, kurus šī situācija skar, ekonomisko grūtību dēļ kļūs atkarīgi no citiem vai arī savu darbu veiks slepus apstākļos, kas ir bīstami viņu veselībai", skaidroja dienestā.

Vācijā sākoties Covid-19 uzliesmojumam, krīzes politika tika koordināta federālajā līmenī, savukārt jautājumus par ierobežojumu atcelšanu 16 federālās zemes lielā mērā var izlemt pašas.