Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnas mediji: Pekina neakceptēs ASV mēģinājumu "nozagt" lietotni "TikTok"

© Reuters/Scanpix/Leta

Ķīna neakceptēs ASV mēģinājumu "nozagt" lietotni "TikTok", otrdien vēsta Ķīnas mediji, piebilstot, ka Pekinai ir daudz veidu kā atspēlēties.

Ķīnas mediji nosodīja ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas izdarīto spiedienu pret "TikTok" mātesuzņēmumu "ByteDance", cenšoties panākt, lai tas pārdod "TikTok" ASV segmentu uzņēmumam "Microsoft", un draudot ar nobloķēšanu nepārdošanas gadījumā.

Laikraksts "China Daily" norādīja, ka Pekina, visticamāk, būs piesardzīga ar ekvivalentu pasākumu īstenošanu pret ASV uzņēmumiem Ķīnā, taču uzsvēra, ka Pekinai ir daudz veidu, kā atspēlēties ASV par šo soli.

"Microsoft" pirmdien apstiprināja, ka risina sarunas ar "ByteDance" par "TikTok" segmenta iegādi.

Tramps ir devis uzņēmumiem 45 dienas laika, lai panāktu vienošanos. Pirms tam prezidents draudēja aizliegt "TikTok" ASV, pamatojoties uz nacionālās drošības apsvērumiem.

ASV amatpersonas pēdējos mēnešos paudušas bažas, ka Pekina varētu izmantot "TikTok" spiegošanai vai cenzēt lietotnes saturu. Savukārt "TikTok" noliedz, ka to ietekmētu Ķīnas valdība.

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.

"ByteDance" svētdien paziņoja, ka ir apņēmusies saglabāt globālas kompānijas statusu, neskatoties uz "sarežģītām un neiedomājamām grūtībām", tostarp saspīlēto politisko vidi.