Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuva apsver jauna militārā poligona ierīkošanu valsts rietumos

Attēlam ir ilustratīva nozīme © EPA/Scanpix/Leta

Lietuva apsver jauna plaša militārā poligona ierīkošanu valsts rietumos, jo Lietuvas armijai un NATO sabiedrotajiem trūkst telpas militāriem manevriem, paziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Ministrs uzsvēra, ka esošais mācību poligons Pabradē ir pietiekams ASV un NATO pastiprinātās klātbūtnes mācībām, bet tās notiek uz Lietuvas armijas rēķina, jo Lietuvas armija ir spiesta izmantot mazāku teritoriju.

Tāpēc nolemts palielināt investīcijas Pabrades un Ruklas poligonos un tiek pētītas iespējas izveidot jaunu plašu poligonu, atklāja ministrs, uzsverot, ka tas tiešām ir nepieciešams.

Karoblis sacīja, ka, meklējot vietu, kur iekārtot jaunu poligonu, valdība ņem vērā faktu, ka Lietuvas armija pēdējos gados ir palielinājusi savu klātbūtni valsts rietumos, ņemot vērā situāciju Krievijas Kaļiņingradas apgabalā.

"Zinot par Krievijas augošo militāro spēku Kaļiņingradā, mēs skatāmies uz iespējām tieši Lietuvas rietumos," sacīja Karoblis, norādot, ka ministrija vēlas vienmērīgāku poligonu sadalījumu valsts teritorijā.