Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā bažījas, ka sācies otrais Covid-19 vilnis

© pexels.com

Igaunijas Veselības departaments uzskata, ka jau tagad var runāt par otrā Covid-19 viļņa sākumu valstī, raksta medijs "Postimees".

Kā raksta medijs, aizpagājušajā nedēļā sieviete, kurai konstatēts Covid-19, bija tieši inficējusi vēl trīs cilvēkus. Viens no viņiem pārkāpa pašizolēšanās prasības un devās uz Narvu. Šādi uzliesmojumi ir pietiekami, lai veicinātu jaunu vīrusa izplatības vilni, raksta medijs.

Tartu Universitātes profesore un zinātniskās padomes locekle Krista FIšere, kura konsultē valdību cīņā ar vīrusu, tomēr vēl nesteidzas runāt par otro vilni. Viņa norāda, ka nav zināms, cik "bezatbildīgu" cilvēku nepieciešams, lai aizsāktos nākamais vilnis. "Bet cilvēki ar aktīvu sociālo dzīvi var lietas sarežģīt," piebilst Fišere.

Savukārt Zinātniskās padomes vadītāja, Tartu Universitātes mikrobioloģijas profesore Irija Lutsāra atzīmēja, ka Igaunijā joprojām nav beidzies pirmais koronavīrusa vilnis.

Kā informē Ziņu aģentūra LETA, Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 11 cilvēkiem, liecina Igaunijas Veselības departamenta apkopotie dati.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2091. Izveseļošanās apstiprināta 1468 cilvēkiem.

Četri no jaunatklātajiem inficēšanās gadījumiem saistīti ar slimības perēkli Tartu naktsklubā "Vabank", ko 18.jūlijā apmeklēja inficēts cilvēks. Saistībā ar šo perēkli pašlaik kopumā apstiprināti 33 inficēšanās gadījumi. Vēl divos no jaunatklātajiem gadījumiem inficēšanās notikusi Spānijā.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 120 988 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Pirmdien veiktas 645 analīzes.