Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps kritizē Baltā nama Covid-19 krīzes politikas koordinatori

© AFP/SCANPIX/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien tviterī kritizēja Baltā nama Covid-19 krīzes pasākumu koordinatori Deboru Briksu, šādi reaģējot uz Briksas televīzijā pausto brīdinājumu par pandēmijas nākamo fāzi.

Tramps iepriekš pārmetis medijiem, ka tie pārlieku drūmi ataino viņa Covid-19 krīzes politiku, bet tagad prezidents norāda, ka arī Briksa pakļāvusies spiedienam un savos vērtējumos kļuvusi negatīvāka.

"Debora uzķērās uz ēsmas un iesita mums. Nožēlojami," tviterī sašutumu pauda Tramps.

Svētdien Briksa telekanālam CNN sacīja, ka ASV, kur ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis teju 155 000, šobrīd nonāk vīrusa izplatības "jaunā fāzē".

"Tas ir ārkārtīgi plašs," viņa sacīja. "Visi, kas dzīvojat lauku apvidos, - jūs neesat nedz imūni pret šo vīrusu, nedz aizsargāti no tā."

Tramps skaidroja, ka Briksa nākusi klajā ar šo brīdinājumu tikai pēc tam, kad viņai kritiskus vārdus bija veltījusi Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

Pelosi un citi demokrāti pārmeta Briksai, kas ilgus gadus darbojusies kā sabiedrības veselības eksperte, ka viņa savu vēstījumu veido tā, lai gūtu Trampa atbalstu.

"Es uzskatu, ka prezidents izplata dezinformāciju un viņa ir viņa iecelta, tāpēc man nav uzticības, nē, nav," telekanālam ABC sacīja Pelosi.

Svētdien Baltais nams aizstāvēja Briksu.

"No spīkeres Pelosi puses tas ir ārkārtīgi bezatbildīgi atkārtoti censties kaitēt koronavīrusa darba grupas augstākajai sabiedrības veselības profesionālei Briksai un radīt sabiedrībā neuzticību viņai," tviterī norādīja stratēģiskās komunikācijas direktore Alisa Fara. "Tas vienkārši ir aplami. Punkts."

Tomēr pirmdien Tramps nostāju mainīja.

"Tātad trakā Nensija Pelosi pateica šausmīgas lietas par doktori Deboru Briksu, uzbrūkot viņa, jo viņa bija pārāk pozitīva par ļoti labo darbu, ko mēs veicam, cīnoties pret Ķīnas vīrusu, arī attiecībā uz vakcīnām un terapiju. Tā vietā, lai stātos pretī Nensijai, Debora uzķērās uz ēsmas un sita mums. Nožēlojami!"