Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedrija iesaka darbiniekiem turpināt strādāt no mājām līdz nākamajam gadam

© f64

Zviedrijas Veselības ministrija un Sabiedrības veselības aģentūra ieteikusi darbiniekiem turpināt strādāt no mājām līdz nākamajam gadam.

Kā paziņoja Sabiedrības veselības aģentūra, viens no iemesliem attālinātās strādāšanas turpināšanai ir tāds, ka tas palīdzēs mazināt sabiedriskā transporta noslogojumu.

Zviedrijas galvenais epidemiologs Anderss Tegnells norādīja, ka rudenī sabiedriskais transports būs noslogotāks sakarā ar studentu un vidusskolas skolēnu atgriešanos pie mācībām, kā arī no atvaļinājuma atgriezīsies cilvēki, kuri nevar strādāt no mājām, piemēram, komunālo dienestu darbinieki un medicīniskais personāls.

Tegnells arī aicināja ikvienu turpināt ievērot pašreizējās rekomendācijas izmantot alternatīvu transporta veidu, nevis sabiedrisko transportu.

Ieteikums strādāt no mājām Zviedrijā ir spēkā no marta vidus.

Tegnells tāpat pavēstīja, ka šobrīd ir grūti prognozēt, kad darbinieki var gaidīt atgriešanos darbā. Pēc viņa teiktā, tas drīzāk būs pakāpenisks process, nevis pēkšņas pārmaiņas.

Zviedrijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 80 100 cilvēkiem, un 5739 cilvēki miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Zviedrija atšķirībā no citām Ziemeļvalstīm un pārējās Eiropas neīstenoja ārkārtējus pārvietošanās ierobežojumus.

Tā vietā Stokholma aicināja pilsoņus uzņemties atbildību un ievērot sociālās distancēšanās vadlīnijas.