Tallinā atzīmēs 40. gadadienu kopš 1980. gada olimpiskās regates

© f64

Igaunijas galvaspilsētā trešdien atzīmēs 40.gadadienu kopš Tallinas olimpiskās regates, kas norisinājās no 1980.gada 19. līdz 29.jūlijam.

Atceroties šo notikumu, plkst.16.30 Tallinas Rātslaukumā tiks iedegta simboliska olimpiskā uguns, kas no turienes kuterī tiks nogādāta Piritas Olimpiskajā burāšanas centrā, kur vakarpusē paredzēts tematisks koncerts. Dalību pasākumā apliecinājuši Maskavas olimpisko spēļu čempioni - vieglatlēts Jāks Ūdmē, peldētājs Ivars Stukolkins un somu burātājs Esko Reharts, kā arī sudraba un bronzas medaļu ieguvēji burātājs Nikolajs Poļakovs un vieglatlēts Jiri Tamms.

1980.gada Maskavas olimpisko spēļu burāšanas regatē, kas notika Tallinā, tika sadalīti seši medaļu komplekti, par kuriem cīnījās 154 burātāji no 23 valstīm.

Šis vērienīgais notikums būtiski ietekmēja arī Tallinas attīstību - gatavojoties regatei, Igaunijas galvaspilsētā tika uzcelts vairāk nekā pussimts objektu, bez kuriem Tallinu šobrīd grūti iedomāties, - televīzijas tornis, viesnīca "Olümpia", jauns lidostas terminālis, Centrālā pasta ēka un citi.

Svarīgākais