Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Turkmenistānā, kuru pandēmija it kā neesot skārusi, iesaka valkāt maskas "putekļu" dēļ

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Turkmenistāna, kas apgalvo, ka jaunā koronavīrusa pandēmija to nav skārusi, pirmdien rekomendējusi saviem pilsoņiem valkāt sejas maskas "putekļu" dēļ.

Pasaules veselības organizācijas (PVO) delegācija pagājušajā nedēļā ieradās Turkmenistānā desmit dienu vizītē, lai iepazītos ar valsts reakciju uz pandēmiju.

Turkmenistāna ir viena no retajām valstīm, kas vēl nav ziņojusi par nevienu jaunā koronavīrusa gadījumu.

Taču Veselības ministrija šodien rekomendēja cilvēkiem valkāt maskas, jo gaisā ir "augsta putekļu koncentrācija", liecina Turkmenistānas informācijas aģentūras publiskotais paziņojums.

"Tiek stingri rekomendēts visiem valkāt personisko aizsardzības aprīkojumu, lai aizsargātu augšējo elpošanas ceļu," paziņoja ministrija.

Ministrija arī aicināja iedzīvotājus ievērot vismaz metru lielu distanci saskarsmē ar citiem cilvēkiem, bet nepaskaidroja kādēļ.

Amatpersonas arī aicināja cilvēkus nestāvēt pārāk tuvu gaisa kondicionieriem pēc laika pavadīšanas laukā, kur vasarā gaisa temperatūra regulāri pārsniedz 40 grādus pēc Celsija.

Sabiedriskā transporta šoferi un taksometru vadītāji sejas maskas pirmo reizi uzlika pagājušo pirmdien, kad Turkmenistānā ieradās PVO delegācija.

Policija iepriekš atrunāja cilvēkus valkāt maskas un arī valdības organizētajos pasākumos, no kuriem dažos piedalījās tūkstošiem cilvēku, neviens nevalkāja maskas.

PVO jūnijā sāka rekomendēt sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā un vietās, kur nav iespējams ievērot sociālo distanci.

Pagājušajā mēnesī Turkmenistānas Ārlietu ministrija noraidīja kā viltus ziņas ASV vēstniecības brīdinājumu amerikāņiem, ka arī Turkmenistānu varētu būt skāris jaunais koronavīruss.