Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Serbijā notikuši vardarbīgi protesti pret ierobežojumu atjaunošanu cīņā ar pandēmiju

© scanpix.ee

Protesti pret Serbijas lēmumu atjaunot ierobežojumus cīņā pret pandēmiju otrdien Belgradā pārauguši sadursmēs ar policiju un grupai protestētāju izdevās ielauzties parlamenta ēkā.

Sadursmēs ar policiju iesaistījās tūkstošiem cilvēku. Policija pielietoja pret protestētājiem asaru gāzi, bet protestētāji apmētāja likumsargus ar akmeņiem, pudelēm, olām un petardēm. Tika aizdedzinātas arī policijas automašīnas.

Ziņu aģentūra AP vēstīja, ka sadursmēs bijuši iesaistīti arī ekstrēmisti, kas saistīti ar galēji labējiem grupējumiem.

Vardarbīgas sadursmes notika arī pie valsts televīzijas ēkas.

Protesti sākās pāris stundas pēc Serbijas prezidenta Aleksandra Vučiča paziņojuma, ka epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās dēļ nedēļas nogalē no jauna tiks noteikta komandantstunda un atjaunoti citi ierobežojumi.

Šī būs pirmā reize kopš maija sākuma, kad Serbijā noteikta komandantstunda.

Vučičs otrdien sacīja, ka slimnīcas Belgradā ir gandrīz pilnas, un norādīja, ka galvaspilsētā situācija ir sevišķi smaga.

Serbijas policijas priekšnieks valsts televīzijai atklāja, ka mazākas demonstrācijas notikušas arī citās Serbijas pilsētās.

Jaunais vīrusa uzliesmojums sācies aptuveni astoņas nedēļas pēc tam, kad Serbija sāka atcelt ierobežojumus, ko bija noteikusi cīņā ar jauno koronavīrusu.

Pagājušajā nedēļā Serbijā katru dienu tika reģistrēti 250 līdz 350 jauni inficēšanās gadījumi.

Serbijā kopumā no Covid-19 miruši 330 cilvēki. 110 pacienti atrodas kritiskā stāvoklī.