Divi miljoni nigēriešu plūdu dēļ pamet savas mājas

Dambju slūžu atvēršanas rezultātā Nigērijā savas mājas bijuši spiest pamest divi miljoni cilvēku un iznīcinātas lielas platības lauksaimniecības zemju, ziņo BBC news.

Slūžas tika atvērtas augusta sākumā pēc spēcīgām sezonālajām lietavām, kas izraisīja plašus plūdus Āfrikas visapdzīvotākās valsts ziemeļos.

Džigavas štata valdības preses pārstāvis Umars Kjari pavēstīja, ka plūdi izcēlušies pēc tam, kad varasiestādes kaimiņu štatā Kano atvērušās Čalavas un Tigas dambjus, lai izvairītos no to pārraušanas pēc spēcīgajām lietavām.

"Kad lija jau pārmērīgi, viņi saprata, ka ūdens ir pārāk daudz un atvēra slūžas," sacīja Kjari.

Ūdens aizskalojis aptuveni 90 000 hektāru lauksaimniecības zemju un zaudējumi sasniedz 4,5 miljardus nairu (15,5 miljonus latu).

"Skarti vairāk nekā 5000 ciemu 11 no 27 mūsu vietējo pašvaldību," sacīja Kjari. Mājas pametušie cilvēki pārvietoti uz augstākām vietām, kur viņi izmitināti skolās.

Pēc Kjari teiktā, lai arī slūžas tiek atvērtas gandrīz katru gadu, lai izvairītos no dambju pārplūšanas, un ūdens aizskalo štata zemienēs esošos ciemus, "šis gads ir vienkārši ļoti slikts".

Svarīgākais