Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

ASV nevarēs palikt studenti ārzemnieki, kuriem visas lekcijas būs tiešsaistē

© f64

ASV pirmdien paziņoja, ka neļaus palikt valstī tiem studentiem ārzemniekiem, kuriem rudenī visas lekcijas būs organizētas tiešsaistē Covid-19 krīzes dēļ.

"Studenti ar F-1 un M-1 vīzām, kuri mācās skolās, kas pilnībā darbojas tiešsaistē, nevar uzņemties pilnu tiešsaistes kursa slodzi un palikt ASV," paziņoja ASV Imigrācijas un muitas dienests (ICE).

"Pašlaik ASV esošiem aktīviem studentiem, kas ieskaitīti šādās programmās, ir jāatstāj valsts vai jāveic citi pasākumi, tādi kā pāriešana uz skolu ar klātienes apmācību, lai saglabātu likumīgu statusu," teikts ICE paziņojumā.

ICE paziņoja, ka Valsts departaments "neizsniegs vīzas studentiem, kuri ieskaitīti skolās un/vai programmās, kas rudenī pilnībā darbosies tiešsaistē, un ASV Muitas un robežsardzes dienests neļaus šiem studentiem ierasties ASV".

F-1 vīzas tiek piešķirtas akadēmiskām studijām, bet M-1 vīzas - studijām arodizglītībā.

Lielākā daļa ASV koledžu un universitāšu vēl nav paziņojušas par saviem plāniem rudens semestrim. Vairākas no tām paredz apvienot klātienes un tiešsaistes apmācību, bet dažas, tai skaitā Hārvarda universitāte, ir paziņojušas, ka visas lekcijas būs tiešsaistē.

ASV 2018.-2019.mācību gadā bija vairāk nekā miljons starptautisko studentu, liecina Starptautiskās izglītības institūta (IIE) dati. Šie studenti sastādīja apmēram 5,5% no visiem augstskolu studentiem ASV, un viņu ieguldījums ASV ekonomikā 2018.gadā bija 44,7 miljardi ASV dolāru.

Visvairāk starptautisko studentu ASV bija no Ķīnas, kam skaitliski sekoja Indija, Dienvidkoreja, Saūda Arābija un Kanāda.