Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Miris pasaulslavens filmu mūzikas komponists

© pexels.com

Romas slimnīcā pirmdien 91 gada vecumā miris  filmu mūzikas komponists, diriģents un aranžētājs Ennio Morrikone, ziņu aģentūrai DPA pavēstījis viņa ģimenes advokāts un draugs Džordžo Asumma.

Morrikone sadarbojies ar vairākiem pazīstamākajiem Holivudas un Itālijas kinorežisoriem, sacerējis oriģinālmūziku vairāk nekā 400 filmām, sešas reizes nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai, 2007.gadā saņēmis "Oskaru" par mūža ieguldījumu, bet vēl astoņus gadus vēlāk - par mūziku Kventina Tarantino filmai "The Hateful Eight".

Pasaulē Morrikone kļuva plaši pazīstams ar mūziku, ko komponēja Serdžo Leones spageti vesternu žanra filmām, to skaitā "The Good, The Bad and The Ugly". Savā garajā mūžā viņš radījis lieliskus skaņu celiņus tādām pazīstamām filmām kā "The Mission", "Days of Heaven" "The Untouchables", "Once Upon a Time in America" un "Cinema Paradiso".

Asumma nav minējis komponista nāves cēloni, bet ziņu aģentūra ANSA vēstījusi, ka viņš miris no komplikācijām pēc nesenā gūžas lūzuma.

Pēc Assumas teiktā, Morikone līdz pēdējam mirklim saglabājis skaidru prātu un lielu pašcieņu, atvadījies no sievas Marijas, pateicies bērniem un mazbērniem un arī savas mūzikas cienītājiem, atzīdams, ka "viņu sirsnīgajā atbalstā allaž smēlies jaunu radošo spēku".